Старі маловідомі ігри: як їх запускати на сучасних ОС?
Я як геймер старої закалки задався таким питанням: є ж дуже багато старих ігор, які неможливо запустити в сучасних операційних системах Windows. Чи є якесь вирішення цієї проблеми? Порадьте щось по цьому питанню.

- Hugh Morjou
- Респектабельный юзер
СанТехНік, усі старі ігри, що є в Steam, чудово запускаються на сучасних версіях Windows. Ти що, не в курсі? Якщо не знаходиш там якихось старих, але цікавих ігор, то є ще gog.com, там шукай.

Не всі ігри там є, оскільки є й такі, які ти ніде не знайдеш. Та й навіщо мені їх купувати, якщо в мене ще навіть є диски з іграми?

Оце ви олди, я вам скажу! 

- -=GadzzillA=-
- Крутой админ
- Контактна інформація:
Hugh Morjou писав:Source of the post усі старі ігри, що є в Steam, чудово запускаються на сучасних версіях Windows
Нажаль, не завжди. Але існують вирішення таких проблем. У нас на форумі є цілий розділ, де займаються вирішенням подібних питань. Також можна пошукати в Гуглі і якщо знайдете щось цікаве - публікуйте це тут.
- Hugh Morjou
- Респектабельный юзер
Як раз по темі: захотілося пограти в You Are Empty, але вона не запускається на Windows 10. Рішення просте: використовувати емулятор Windows XP. Підійде VirtualBox. Виявляється, що можна досить багато старих ігор запустити у цьому емуляторі. Раджу! Я лише на вихідних зможу спробувати, але якщо є досвід чогось подібного - діліться ним тут, у цій темі.

Hugh Morjou, наскільки мені відомо, віртуальні операційні системи не мають драйверів, тому запускати в них ігри ще складніше.
- Martian Doctor
- Респектабельный юзер
А якщо просто встановити Windows XP на свій комп'ютер - не варіант чи що? В мене десь на жорсткому диску ще є розділ з цією віндою, встановлював десь у 16-му році, треба було по роботі як раз для запуску однієї старої програми. Залізо вже давно оновив, а вінда ця працює.
Я ще той інопланетянин!
Martian Doctor, це мазохізм, я вважаю
Нове залізо не завжди розуміє таке старе програмне забезпечення. Я лише один раз зустрічав ситуацію, коли треба було запустити AutoCAD, а ліцензія були придбана дуже давно та версія цієї програми не підтримує сучасні ОС. Тому довелося встановлювати Windows XP на сучасний комп'ютер. Працювала ця ОС досить дивно: деякі драйвери - тільки базові. Шукав навіть аналоги. Після танців з бубном все ж таки вдалося змусити цю ОС нормально працювати.

- Billy T. Joy
- Респектабельный юзер
Я нещодавно пробував встановити Windows XP на свій сучасний комп'ютер. Після встановлення деяких драйверів вона злетіла
Я б подумав, що я щось зробив не правильно, повторив процес - знову злетіла. Та й таке. Більше я не намагався цього робити.

Щоб не було більше питань по цій темі - створив окрему тему про запуск Windows XP на сучасних ПК: windows/windows-t3413.html
- Billy T. Joy
- Респектабельный юзер
Hugh Morjou писав:Source of the post захотілося пограти в You Are Empty
Здається, існують патчі, які дозволяють запустити цю гру у Windows 10. Я ж якось грав! Так, виникають артефакти, але гра працює і грати в принципі комфортно.
- Hugh Morjou
- Респектабельный юзер
Billy T. Joy писав:Source of the post Здається, існують патчі, які дозволяють запустити цю гру у Windows 10.
Існують - на руснявих сайтах

- Martian Doctor
- Респектабельный юзер
Billy T. Joy, не зустрічав жодних патчів, гра давно закинута, розробники вже розбіглися років з 15 назад.
Я ще той інопланетянин!
Мене чомусь ностальгія за старими іграми не турбує. Може краще забути про старі ігри? Що з них узяти? Існує дуже багато нових ігор, дуже цікавих.
BaseK, у кожного свої смаки. Але будь-яку проблему, пов'язану із запуском старих ігор можна вирішити. Дивіться, скільки рішень ми вже знайшли 

Hugh Morjou писав:Source of the post захотілося пограти в You Are Empty, але вона не запускається на Windows 10
Спробуй інструкцію з цієї теми: widescreen/dead-space-2008-t3426.html
-
- Similar Topics
- Відповіді
- Перегляди
- Останнє повідомлення
-
- 0
- 25
-
Dr Guard
Переглянути останнє повідомлення