Чорна тля (попелиця)

rendolf
Гость

Чорна тля (попелиця)

Повідомлення rendolf » 22 квітня 2024, 17:14

Як винищити чорну попелицю (тлю), яка завелася на деяких кущах на городі та на клумбі?

Щирий
Новичок

Чорна тля (попелиця)

Повідомлення Щирий » 22 квітня 2024, 17:18

Винищення чорної попелиці (тлі) може бути важливою задачею для збереження здоров'я та вигляду ваших кущів. Ось кілька методів, які можна використовувати для боротьби з цим шкідником:

1. Механічні методи: Ручне збирання тлі може бути ефективним способом, особливо якщо інфекція не дуже розповсюджена. Просто ретельно оберіть попелиць з куща, користуючись рукавичками.

2. Струменева вода: Використання струменевої води може допомогти вимити тлі з кущів. Сильний струм води може видалити попелицю разом з її личинками з листя та гілок куща.

3. Біологічні контрольні засоби: Використання природних ворогів тлі, таких як вороги тлі (наприклад, малий комаха або птахи), може допомогти контролювати популяцію тлі без використання хімічних засобів.

4. Хімічні препарати: Хімічні інсектициди можуть бути використані для контролю над попелями, але вони повинні використовуватися з обережністю, оскільки вони можуть бути шкідливими для інших корисних комах та рослин. Ретельно дотримуйтеся інструкцій на упаковці і безпечних заходів під час використання хімікатів.

5. Розрядка ґрунту: Частим методом контролю над попелицею є зміна ґрунту навколо кущів. Чорна попелиця не любить сухий та розріджений ґрунт, тому використовуючи системи поливу або змішуючи ґрунт з піском, можна створити непридатні умови для її розвитку.

Перевірте місцеві вимоги та рекомендації щодо застосування хімікатів та дотримуйтеся інструкцій виробника.

Хімічні засоби для боротьби з цією тлею я опублікував в окремій темі.

rendolf
Гость

Чорна тля (попелиця)

Повідомлення rendolf » 22 квітня 2024, 17:23

Щирий, дякую! А чому засоби вивів в окрему тему?

Щирий
Новичок

Чорна тля (попелиця)

Повідомлення Щирий » 22 квітня 2024, 17:34

rendolf, щоб не звалювати все в одну тему. Хай краще буде окремо. Тут ти задав конкретне питання - я тобі відповів. Все інше краще виводити окремо. Це буде краще для цього сайту, я тобі як активний користувач форумів це кажу :)

Dr Guard
Админ

Чорна тля (попелиця)

Повідомлення Dr Guard » 22 квітня 2024, 17:35

rendolf, все правильно він зробив :)
Щирий, дякую! Дуже доречно і правильно!
Зображення
Зображення
Зображення

Martian Doctor
Респектабельный юзер

Чорна тля (попелиця)

Повідомлення Martian Doctor » 23 квітня 2024, 18:23

По собі знаю, що ця тля дуже погано виводиться, з нею постійно проблеми.
Я ще той інопланетянин!

Повернутись до “Сад. Город. Екстер'єр. Інтер'єр.”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість