Cronos: The New Dawn

Dr Guard
Админ

Повідомлення Dr Guard » 13 листопада 2025, 11:30

Гра Cronos: The New Dawn - нова гра від Bloober Team, яка вийшла у вересні цього року. Це хоррор від третьої особи, створений в стилістиці таких ігор, як Resident Evil, Silent Hill, Dead Space та інших. Це гра на виживання, де гравець у ролі "Мандрівника" подорожує між майбутнім і 1980-ми роками, щоб вижити в апокаліптичному світі та знайти причину катаклізму "Зміни", що перетворив людство на монстрів. У грі потрібно досліджувати небезпечні пустощі, битися з химерами, вирішувати головоломки та збирати "Сутності" для посилення своїх здібностей. Події гри відбуваються в комуністичній Польщі, де виникла пандемія невідомого, але дуже небезпечного вірусу, який перетворює людей на покручів.

Зображення

Основні аспекти гри
1. Дві часові лінії: Гравець переміщається між постапокаліптичним майбутнім і Польщею 1980-х років, шукаючи часові розломи для подорожей.

2. Геймплей:
Боротьба: Використовуйте ближній та вогнепальний бій проти кошмарних істот.
Виживання: Уникайте нападу ворогів, які з'являються з кожного куточка, і стратегічно плануйте свої дії.
Дослідження: Шукайте часові розломи, вирішуйте головоломки та маніпулюйте гравітацією, щоб прокласти собі шлях.

Cronos: The New Dawn - Cronos_ The New Dawn - 1.png

3. Прогресія:
"Сутності": Знайдіть і заберіть "Сутності" переможених ворогів, які підвищують ваші характеристики та посилюють здібності.
Лут: Шукайте нову зброю, покращуйте її та створюйте корисні предмети.
Сюжет: Ви є Мандрівником, який працює на таємничу організацію і має з'ясувати, що призвело до катастрофи "Зміни".
Вибір гравця: Деякі діалоги мають вплив на сюжет і можуть визначати фінал гри.

Cronos: The New Dawn - Cronos_ The New Dawn - 2.png

Хоч гра вийшла більше двох місяців тому, але я пропоную її обговорити. Особисто мені гра сподобалася, але місцями дуже складна.

Як вам гра?
Зображення
Зображення
Зображення

Атомний Гагарін
Не чайник!

Повідомлення Атомний Гагарін » 14 листопада 2025, 08:55

Мені гра не зайшла - занадто складна. Гра має приносити задоволення, а не викликати ненависть. З іншого боку, гра прикольна, гарна графіка, заплутаний сюжет, що мені подобається, цікаві головоломки. Також відчувається вторинність, схожість цієї гри з Dead Space неймовірна. Тупо усі ігрові механіки скопійовано саме звідти.

Proctor Hydra
Участник

Повідомлення Proctor Hydra » 16 листопада 2025, 10:21

Гра нормальна, але де треба було лякатися - велика загадка 8-) Мене в цьому хоррорі лякала лише мала кількість набоїв :D А якщо серйозно, то в принципі до шедевру далеко, але реалізація досить потужна. Проходиться довго, я таке люблю. За тиждень, якщо грати по кілька годин, не пройдеш. Монстри завжди дивують своїм різноманіттям. Потрібно бути уважним до деталей, оскільки дуже легко пропустити якість корисні речі. Локації класні, відчуваю себе вдома, в своєму старому багатоквартирному будинку. Дуже гарно реалізували зимову Різдвяну атмосферу, коли взимку ввечері виходиш на вулицю, навколо нікого немає, тиша, легкий вітерець та падаючий сніг - це неймовірно! :THUMBS_UP:

Fantom
Участник

Повідомлення Fantom » 30 листопада 2025, 11:47

Дуже складна гра. Розробникам про це вже натякнули. Бойова система складна, навіть після проходження Silent Hill 2 адаптуватися до кінця складно. Набоїв постійно бракує, а монстри дуже сильні. Їх засідки дійсно лякають, одного разу це сталося настільки раптово, що я ледь не розбив мишу - рефлекторно нею сильно вдарив по столу :D Коли дві години ходиш по зимовому місту і тут на тебе в темному підвали нападає якесь чудовисько - це ефектно! Поліпшити ситуацію може автоприцілювання, яке треба налаштовувати в меню гри.

Сюжет я до кінця так і не зрозумів. Буду проходити ще один раз, можливо, щось пропустив. Складно сконцентруватися на якійсь конкретній сюжетній лінії, бо вони переплітаються. Вплив комуняцької влади відчувається добре. Я ніби дивлюсь якийсь радянський фільм. А в цілому гра хороша. Ще є претензія по оптимізації. Здається це вже виправили, але на початках після релізу кадри місцями просідали до 20. Коли на тебе пре якась скотиняка, то це дуже погано, бо вбиває вона з трьох ударів, а ти гальмуєш, бо кадри низькі.

Волог
Не чайник!

Повідомлення Волог » 15 січня 2026, 20:04

Мені гра якось не зайшла, реально дуже складна: ресурсів постійно бракує, вороги сильні та можуть ставати ще сильнішими, ігрова механіка досить дивна, нормально бігати не виходить, сховатися не виходить, треба постійно бути напоготові, оскільки вороги можуть з'явитися буквально нізвідки. Пограв трішки, але після багатоквартирного будинку, де треба було знищити якогось там неперетвореного, якого я знищив десь з 6-7-ї спроби я гру більше не запускав. Не знаю, ніби то понижувати складність - це якось не для мене, а все одно грати на середній складності дуже важко.

Великий плюс - це те, що у грі на старті вже є українська локалізація, за це розробникам великий смачний плюс! :THUMBS_UP:

Повернутись до “Game not over!”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість